Šaty na promócie

13.12.2010 19:39

Medzi stužkovou a svadbou väčšinou dievčat čaká ešte jedna vážna spoločenská udalosť a tou je promócia. Samozrejme, tie šikovnejšie stihnú svadbu ešte pred promóciami.

 

Promócie sú trochu iný typ udalosti ako stužková. Je potrebné si uvedomiť, že všetko prebieha na univerzitnej pôde a to hneď by malo vzbudzovať návrat k niečomu tradičnejšiemu a konzervatívnejšiemu. Na krátke minisukne, ktoré končia výrazne nad kolenami prosím rýchlo zabudnite. Na stužkovú sa však nehodia moc dlhé, večerné šaty. Vyberajte skôr niečo medzi dlhými šatami a minisukňou. Dbajte pri výbere hlavne na to, aby ste nemali problém s pohybom v daných šatách. Aj preto je lepšie uprednostniť niečo kratšie.

Čo sa týka farieb, tak práve tu by sa mala prejaviť tá konzervatívnosť. Na niečo žlté alebo zelené radšej zabudnite. Zvolte klasiku teda tmavé farby predovšetkým čiernu, šedú alebo vhodnou alternatívou môže byť aj hnedá. Pre tie odvážnejšie do úvahy pripadá ešte fialová.

Neodporúča sa to preháňať ani s dekoltom a tiež šaty by mali byť na pamienkach. Domnievam sa, že pri promócii šaty nie sú až tak dôležité ako pri stužkovej alebo svadbe. Preto radšej vsadte na istotu. Je to lepšie ako priveľmi trčať z radu.